Verveling op het werk?

Iedereen verveeld zich wel eens een keer op het werk en dat is helemaal niet erg, maar wanneer je langere tijd geen plezier meer aan je werk beleeft, raak je uitgeput. Concentreren is dan lastig en je kan je lusteloos voelen. Bekijk de video hiernaast die de studenten van het Grafisch Lyceum in Utrecht hebben gemaakt over Bore-out voor Bore-out Nederland.

 

Zit jij gevangen in een Bore-out?

Gestresst raken van weinig te doen hebben? Ja, dat kan zeker, want een grote groep mensen verveelt zich stierlijk. Volgens Philippe Rothlin en Peter Werder, schrijvers van het boek ‘Bore-out, als verveling je werk wordt’, lijdt een op de zeven kantoormedewerkers aan een Bore-out. Door de Bore-out neemt de zin om te werken en de levenslust af. Niet alleen je werk lijdt hieronder: het heeft effect op je hele leven. Je ondervindt daar op een gegeven moment Burn-out achtige klachten van. Niet alleen mensen op kantoor hebben er last van; een Bore-out kan toeslaan in álle bedrijfstakken. Of je nu winkelbediende, schoonheidsspecialist, hovenier of psycholoog bent, een afname van het aantal klanten, orders of afspraken kan ook tot de diagnose leiden. Het kan ook zijn dat je geen werk hebt of dat je jouw leven hebt toegewijd aan het opvoeden van de kinderen. Kortom, een Bore-out kan iedereen en op alle leeftijden overkomen.  Het zijn vaak de meest ambitieuze mensen.

Lees hier wat de oorzaak is, wat de symptomen zijn, hoe het aangepakt kan worden en doe de gratis test om te kijken of jij last hebt van een Bore-out.

 

Het kan ook anders, ook al denk je van niet

Hoe je een leuk leven leidt vol energie & zonder verveling met alles waar jij naar verlangt kan je zelf creëren. Hoe? Dat kan je leren. Wij helpen je graag elke dag een stapje dichter bij het leven van je dromen te komen. Alles begint met een eerste stap en misschien is dat hier.

Stappenplan

Weet je niet waar je moet beginnen? Dan is dit iets voor jou. Je hoeft het niet alleen te doen.