Wat is een bore-out?

 

Een bore-out is een geniepige energetische ziekte waar je lang rond mee kunt lopen, te lang. Je voelt je extreem verveelt waaraan je niet of nauwelijks aan lijkt te kunnen ontsnappen. De verveling ervaar je vrijwel dagelijks voor een langere tijd. Dat kan maanden of zelf jaren zijn.

Je hebt te maken met onderprikkeling en je krijgt daardoor allerlei klachten.  Omdat een bore-out sluimerend aanwezig kan zijn en kan het zich daardoor op een gevaarlijke manier ontwikkelen. Een bore-out gaat dus niet zomaar over een klein beetje verveling. 

Geen teken van luiheid

Wat we zien is dat een Bore-out vaak ontstaat op het werk/door het werk, maar dat hoeft niet per se zo te zijn. Wat er gebeurt is dat we genoegen nemen met de onbevredigende situatie wat uiteindelijk ten koste gaat van je geluk en gezondheid. Er lijkt helaas een taboe op bore-out te liggen. Wat wij enorm belangrijk vinden om te vermelden is dat een bore-out absoluut geen teken is van luiheid. Vaak zijn het de meest ambitieuze mensen die in een dergelijke situatie terecht komen. Lees hier verder over de oorzaken.

Kan iedereen een bore-out krijgen?

Kan je gestresst raken van weinig te doen hebben? Of van te routinematig of nutteloos werk? Werk wat misschien onder je niveau is? Ja, dat kan zeker, want een grote groep mensen verveelt zich stierlijk. Volgens Philippe Rothlin en Peter Werder, schrijvers van het boek ‘Bore-out, als verveling je werk wordt’, lijdt een op de zeven kantoormedewerkers aan een bore-out. Door de bore-out neemt de zin om te werken en de levenslust af.

Niet alleen je werk lijdt hieronder: het heeft effect op je hele leven.

Je ondervindt daar op een gegeven moment burn-out achtige klachten van. Niet alleen mensen op kantoor hebben er last van; een bore-out kan toeslaan in álle bedrijfstakken. Of je nu winkelbediende, schoonheidsspecialist, hovenier of psycholoog bent, een afname van het aantal klanten, orders of afspraken kan ook tot de diagnose leiden.

Het kan ook zijn dat je geen werk hebt of dat je jouw leven hebt toegewijd aan het opvoeden van de kinderen. Misschien ben je met pensioen? Of zit je nog op school en ben je student? Kortom, een bore-out kan iedereen en op alle leeftijden overkomen.  Het zijn vaak de meest ambitieuze mensen.

Lees hier wat de oorzaak is, wat de symptomen zijn, hoe het aangepakt kan worden en doe de gratis test om te kijken of jij last hebt van een Bore-out.

 

Wat is een bore out?

Waarom ben ik zo moe?

Het verhaal van Tim. Tim werkt op een plek waar de tijd stil lijkt te staan voor hem. Hij kijkt vaak naar de klok en ziet dan steeds dat het pas een paar minuten later is…voor zijn gevoel lijkt het wel een uur! Niet alleen de tijd, maar Tim heeft het gevoel dat zijn hele leven letterlijk en figuurlijk stil staat. Om de dag door te komen regelt Tim privé-zaken tussendoor. Wanneer hij een collega hoort aankomen doet hij net alsof hij druk bezig is. Langzaam aan voelt Tim zich steeds ellendiger worden en schaamt zich. Verveling op het werk. Het komt zoveel voor. Tim wilt het graag anders, maar hij weet niet goed wat hij dan wel zou willen en hoe hij dit het beste kan aanpakken.

Bore-out aanbod

Zet jezelf op nr.1

Je kan online cursussen, workshops en 1 op 1 coaching volgen. Er is altijd een cursus direct voor je beschikbaar, zodat je vandaag nog aan de slag kunt gaan.