Eentonige thuiswerkdagen

Een ogenschijnlijke burn-out kan een vermomde bore-out zijn. Thuiswerkers met stress- en vermoeidheidsklachten zullen in eerste instantie aan een burn-out denken. Niet zo vreemd, want de burn-out is veel bekender. Maar als zij na een middagje googelen de term 'bore-out' tegenkomen zullen zij zich meer in de symptomen van de bore-out herkennen.

In Trouw verteld Rilana over haar expertise, de bore-out.

O.a. wat zijn de gevolgen als je met een bore-out te maken hebt? Wat is belangrijk? En wat kan je doen?

Lees het nieuws hier.

Bore-out van je werk? Wat nu?

Bore-out...mensen die veel plezier en energie uit hun werk haalden, moesten daar soms door corona mee stoppen. Hoe voorkom je wegzinken in lethargie?  Rilana verteld in het NRC over bore-out en geeft tips. Lees het artikel hier verder.

 

Bore-out Nederland geeft tips!

We staan weer in de krant! Dit keer online bij Vrouw (onderdeel van De Telegraaf) waar Rilana verteld over bore-out en tips geeft voor als je je enorm verveelt! Lees het artikel hier verder.

 

Bore-out Nederland in de krant!

Hoe kom je van een Bore-out af? Bore-out Nederland heeft een interview gegeven aan het Algemeen DagbladLees verder op ad.nl

 

Ontvang gratis tips, weetjes en nieuws over Bore-out

Een vreugdevol leven creëren, dat is waar BON om draait.

Voorkom dat de corona-verveling toeslaat!

Hoe kan je er voor zorgen dat de verveling jou niet te pakken krijgt en word je "corona-verveling-proof"? Lees het hier. 

 

Over bore-out, schaamte en schuldgevoelens

“Wat is dat?” is steevast de reactie, als ik de term ‘bore-out’ laat vallen. Lees verder...

 

Nu.nl

Metronieuws

Nieuws: De bore-out, een kwalijk probleem en misschien wel een nieuwe millennial-ziekte. Bij de bore-out word je door een te lage werkdruk letterlijk ziek van verveling. Het blijkt namelijk dat 15 procent van de Nederlanders stierlijk verveelt zich op werk, waardoor het ook wel 'de kantoorziekte' wordt genoemd. Hoog tijd dus om aan de bel te trekken: want als je van je werk geen energie krijgt, kom je ook helemaal kapot thuis.

Lees verder op Metronieuws

Lindanieuws

HENNY VERVEELDE ZICH TE PLETTER OP HAAR WERK EN BELANDDE IN EEN BORE-OUT

Henny vertelt haar verhaal: “Bijna niemand weet dat een bore-out bestaat.”

Lees verder op Lindanieuws

Volkskrant

Een 44-jarige Fransman die te weinig te doen kreeg op zijn werk, eist een schadevergoeding van zijn werkgever vanwege een zogenoemde bore-out, een depressie als gevolg van gebrek aan prikkeling, afwisseling, voldoening en energie.

Lees verder op Volkrant.nl

Ambitie.nl

Lees nu verder op Ambitie.nl

Sazas

Bore-out: hoe voorkomt u verveling onder uw medewerkers?

Je hoort regelmatig dat een overwerkte medewerker uitvalt met burn-outklachten. Ook blijkt verveling een prominente reden van ziekte en dus uitval op het werk. Hoe herkent en voorkomt u zo’n bore-out onder uw medewerkers?

Lees verder op Sazas verzuimspecialist

Nieuwsredactie

Verveling kan net als burn-out emotioneel uitputten.

Drie op de vier studenten is emotioneel uitgeput: dat blijkt uit onderzoek van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). Meer dan 74% van de studenten zegt vaak of zelfs heel vaak emotioneel uitgeput te zijn. Volgens het onderzoek heeft ook één op de drie studenten een verhoogde kans op een burn-out.

Lees verder op Nieuws redactie

RTLZ

Een groot deel van de burn-outs in Nederland zijn eigenlijk bore-outs. Volgens onderzoek van 'stressdokter' Luc Swinnen heeft 15 procent van de mensen met een kantoorbaan er last van. Hoeveel burn-outs verkeerd gediagnosticeerd zijn blijft onduidelijk, maar ziek zijn van verveling bestaat dus écht.

Lees verder op RTLZ.nl

Metronieuws

Australiërs vervelen zich 19 procent van hun tijd. Dat betekent dat zij zich wekelijks één volle werkdag per week vervelen.

Lees verder op Metronieuws

Trouw

ONDERZOEK Superslim, maar geen baan; het blijkt vaker voor te komen dan gedacht. Veel hoogbegaafden willen continu uitgedaagd worden, wat op de werkvloer niet altijd gaat.

Lees verder op Trouw.nl

NU.NL

Spring jij elke dag fluitend je bed uit met een gloednieuwe werkdag in het vooruitzicht? Of vervloek je de wekker en moet je jezelf naar de voordeur slepen? Bore-out is net zo fataal als de burn-out.

Lees verder op nu.nl