Maak nu de stap om stress op de werkvloer tegen te gaan!

BON Check-up

Lunchlezing

1 op 1

Groepscoaching

Gevolgen

De gevolgen van de bore-out zijn onwenselijk voor de organisatie en de medewerker. De capaciteiten van een medewerker word niet (optimaal) ingezet en het risico bestaat dat deze tegelijkertijd ook de effectiviteit van anderen binnen de organisatie ondermijnt. Daarbij ontwikkelt de medewerker zichzelf nauwelijks in deze periode: een verlies voor de medewerker én organisatie.

Hier de gevolgen op een rijtje:

  • De werknemer kan mentaal en fysiek opbranden
  • Productiviteit kan achteruit gaan
  • De medewerker ontwikkelt zich niet of nauwelijks
  • Hoge kosten ziekteverzuim
  • Grote kans dat de werknemer met een ander label ziek thuis komt te zitten bv burn-out ipv bore-out i.v.m. taboe
  • Mogelijk dat de werknemer dan een verkeerde behandeling krijgt en nog langer ziek blijft of ontslag neemt

Jonge bekwame medewerkers weten vaak niet wat ze kunnen verwachten van hun baan. Meestal weten ze niet welk werk van nature bij hun past en hoe ze hun natuurlijke motivatie kunnen inzetten om bevrediging te halen uit hun werk. Ze worden ouder en blijven het werk doen wat ze altijd deden. Wanneer er geen mogelijkheid is tot ontwikkeling of verandering waar ze blij van worden kan het werk tot dramatische verveling leiden. Bore-out hoeft niet perse op of door werk te ontstaan. Het kan ook in de privé-sfeer ontstaan, maar ook dan is het belangrijk voor werkgevers om in te grijpen.

BON is gericht op preventie en intervisie van Bore-outs: het voorkomen en het herstellen van stress door verveling. Wij zorgen ervoor dat uw medewerkers weer bruisen van energie, want dat wilt elke werkgever toch?!

Meer weten over onze trajecten?